OBVESTILO

Banka turističnih priložnosti Slovenije je ob svojem drugem rojstnem dnevu prešla v novo spletno okolje, ki skriva vrsto pridobitev:

- enostavnejši pregled vseh vrst pologov (ideje, energije, znanje, novice)
- možnost direktnega povezovanja z drugimi komitenti (več različnih stopenj)
- oddaja prošnje za presojo vaše ideje (izvajajo strokovnjaki inkubatorske mreže)
- možnost avtomatskega sporočanja o novostih

Vabljeni na www.BTPS.si, kjer se nahajajo tudi vsi pologi iz te strani, ki v prihodnje ne bo več ažurirana, saj jo nadomešča novi portal.


BTPS | pologi | english | novice | znanje | izboljšave | sejalec

OBETAVNI POLOGI | Kako gre BTPS?

Prva pomoč za vaše ideje | Pogosta vprašanja (FAQ)

OPOZORILO: Objavljene novice ne izražajo nujno stališča Banke turističnih priložnosti Slovenije (BTPS) ali Slovenske turistične organizacije (STO); BTPS in STO ne odgovarjata za pravilnost podatkov, povzetih po drugih virih.

13.3.07

Evropska lestvica inovativnosti 2006

Na spletnih straneh JAPTI lahko preberete najnovejše rezultate raziskave o inovativnosti v EU (EUROPEAN INNOVATION SCOREBOARD 2006).

"Slovenija je pri inovacijah malo pod evropskim povprečjem. Večina kazalnikov je okrog povprečja za EU25. Pod evropskim povprečjem je skupina kazalnikov o intelektualni lastnini. Najbolj ugodni so kazalniki za vseživljenjsko učenje (17,8 odstotka v Sloveniji in 11 odstotkov v EU25) in za zaposlene v srednje visokotehnoloških podjetjih (9,63 odstotka leta 2005 v Sloveniji, 6,66 odstotka v EU25). Trend za vse kazalnike je pozitiven, razen za izvoz visokih tehnologij. Ne izboljšuje se trend pri številu diplomantov, kar lahko negativno vpliva na inovativnost. Počasi rastejo investicije podjetij v znanost in raziskave, v javnem sektorju so tovrstne investicije začele rasti po letu 2003. Investicije v informacijsko-komunikacijsko tehnologijo rastejo, vendar je na voljo premalo podatkov o razširjenosti širokopasovnih mrež, v poročilu o inovativnosti za leto 2006 ugotavlja Evropska komisija. Ocenjevala je razmere v članicah EU in tudi nekaterih drugih državah."

Ni komentarjev: